Hlavná ponuka
Hygiena výživy, bezpečnosti potravín
a kozmetických výrobkov
Koncepcia oddelenia
Hygiena výživy skúma vplyv výživy na zdravie populácie v konkrétnych podmienkach života. Stanovuje a presadzuje požiadavky
na zabezpečenie celého procesu výživy tak, aby neohrozoval zdravie, ale naopak, aby ochraňoval a podporoval zdravie.
Usmernenie pri výkone úradnej kontroly pri prešetrovaní neregistrovaných internetových
predajcov potravín
Riešenie špecifických situácií pri výkone úradnej kontroly u prevádzkovateľov internetového
predaja potravín.
Aktuálna legislatíva oddelenia
Zoznam vybraných slovenských právnych predpisov a právnych aktov EÚ
oddelenia hygieny výživy bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov. Platné právne predpisy SR. Právne predpisy EÚ.
Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na vykonávanie Epidemiológiaemiologicky závažných činností
Epidemiológiaemiologicky závažná činnosť je pracovná činnosť, ktorou možno pri zanedbaní postupov správnej praxe a pri nedodržaní
zásad osobnej hygieny spôsobiť vznik alebo šírenie prenosného ochorenia. Môžu ju vykonávať len osoby zdravotne spôsobilé
a odborne spôsobilé.
Ing. Lenka Dvorská - vedúca oddelenia
MVDr. Jarmila Klubertová
Eva Vasiľová
Anna Delingová
Prevádzkový poriadok
pre zariadenia spoločného stravovania
V zmysle zák. č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov
povinnosťou fyzických osôb – podnikateľov a právnických osôb je vypracovať prevádzkový poriadok, predložiť ho príslušnému
orgánu verejného zdravotníctva na scHygiena výživyálenie, ako aj návrh na jeho zmenu
Prevádzkový poriadok (.doc)
Prevádzkový poriadok -
Aktuálna legislatíva v oblasti hygieny výživy a bezpečnosti potravín
Kozmetické výrobky
Informácie o kozmetických výrobkoch
Informácia o vybratí aromatických látok zo zoznamu povolených aromatických látok
Informácia o rozšírení zoznamu nepovolených farbív v potravinách - v zmrzlinách